Jdi na obsah Jdi na menu
 


11.-12.díl

10. 10. 2012

 

Winx a jejich Pixinky hledají Faragondu v lese kolem Alfei. Když zjistí, že se Valtor ukrývá v Mračné věži, vydávají se víly pátrat do této školy. Zde se setkají s Myrtou, vílou a bývalou žákyní z Mračné věže, která se kamarádila s čarodějkou Lucy. Myrta se snaží najít vysvětlení pro svou náhlou proměnu, jak se však ukáže, jde jen o zdání. Je to past... Víly Winx napadne Valtor spolu s čarodějkami a učitelkami Ediltrude a Zarathustrou.
Vílám se podaří uniknout do sklepení, kde pomocí kouzelného prachu z Valtorovy kletby vysvobodí dva netvory-ochránce. Od netvorů se pak víly dozvědí, co se stalo s Faragondou: Valtor ji proměnil v sukovitý dub. Zachránit ji mohou pouze slzy černé vrby z Lynphey (Flořiny planety).
Řekla bych, že to směřuje k proměně Flory v Enchantix :), co myslíš ty?

Winx odjíždějí do Stromového města na Lynphei, kde je vítá Flořina sestřička M

iele. Ta víly odvádí k vědmě lynpheaské, která jim poví, kde hledat černou vrbu. Bez slz černé vrby Faragondě není pomoci a kletbu jinak zvrátit nejde! Vílám Winx se vrbu nakonec najít podaří, musejí se přitom ale utkat se zlými čarodějkami Trix. Flora se obětuje, aby zachránila Miele před čarodějkami, a díky tomu se promění ve vílu Enchantix. Winx nakonec čarodějky porazí a dosáhnou svého cíle. Vítězoslavně se vrátí do Alfei a zbaví Faragondu strašlivé kletby. Těšíte se?

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář